wonen in assen theater

Stap in het theater

De Weierstraat, de plek waar Theater De Nieuwe Kolk verrijst, is maar 748 stappen verwijderd van Nieuw Assen. Nabij de bouwplaats stond al heel lang een theater. ‘In 1851 gesticht als ‘Concerthuis’, ‘vertelt theaterdirecteur Hilko Folkeringa. ‘Toen werd er dus voornamelijk muziek gemaakt. Maar sinds de jaren zestig van de vorige eeuw toen het Concerthuis transformeerde naar Theater De Klok, werd het aanbod langzaam maar zeker een stuk breder.’ Er werden toneel- en dansvoorstellingen gegeven, maar u kunt er nu bijvoorbeeld ook terecht voor cabaret, kindertheater, jazz en opera.

Het nieuwe paradepaardje van Assen

De Nieuwe Kolk mag met recht het nieuwe paradepaardje van Assen genoemd worden! We hebben er lang op moeten wachten, maar dat is het dan ook waard geweest. Aan de Weiersstraat is een prachtig cultureel kwartier verrezen, waar Assen trots op mag zijn! Het is een pand waar literatuur, beeldende kunst, cinema en podiumkunsten verzameld zijn en waar hopelijk u ook veelvuldig gaat samenkomen.

Theater de Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk heeft twee fantastische theaterzalen, waar het komende theaterseizoen alle genres aan bod komen. Op het podium van de grote zaal kunt u genieten van onder andere opera, musicals, dans, toneel, de grote namen van het cabaret en niet te vergeten van klassieke muziek. Want ons theater beschikt over een orkestkamer, waarmee de theaterzaal in een kwalitatief hoogwaardige concertzaal kan worden getransformeerd. Professionele musici noemen het nu al een van de mooiste concertzalen van Noord-Nederland.